Mijn naam is Mèlanie Karsten. Ik ben 36 jaar en ik woon in Alkmaar. Ik ben leefstijlcoach, beleidsmedewerker gezondheidsbeleid, moeder van twee jongens (2012 en 2017) en gelukkig samenwonend met mijn vriend in Alkmaar, Huiswaard 2. Het bevorderen van een gezonde leefstijl is echt mijn ding. Ik heb daarom de opleiding Gezondheidsvoorlichting bij de Universiteit van Maastricht in 2006 afgerond en in 2017 de opleiding tot leefstijlcoach afgerond bij de AVLEG (academie van leefstijl en gezondheid) in Driebergen. Ik ben lid van de  Beroepsvereniging leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en in het bezit van de licentie om het succesvolle concept Cool programma uit te voeren. Op dit moment werk ik ook als beleidsmedewerker gezondheidsbeleid bij de gemeente Edam-Volendam waar ik me bezig houd met het gezondheidsbeleid. Focus ligt hierbij op gezond opgroeien in een gezond gewicht, en het verhogen van de vaccinatiegraad. Met name beleidsmatig. En dus niet in de functie van leefstijlcoach.

Sinds 1 januari 2019 is het Cool programma in het basispakket opgenomen en is deelname dus (onder bepaalde voorwaarden) gratis! Ik werk voor Groups for Balance om het Cool programma aan te bieden aan de inwoners van Alkmaar. Dit doe ik daar onder het concept GLI-Alkmaar. Het is erg leuk om mensen met overgewicht te coachen.

 

Wat voor leefstijlcoach is Mèlanie?

Ik ben iemand die is opgegroeid in West-Friesland en ik ben van de directe communicatie. Ik zal dus niet mijn mond houden, maar direct zeggen wat ik denk. En ja, dat is wel eens confronterend… Ik ben daarnaast enthousiast en sociaal. Ik ben erg geïnteresseerd in de leefstijl van andere mensen en ik zou willen dat anderen ook een gezonde leefstijl hebben en ik wil ze daar graag bij helpen. Als leefstijlcoach is mijn taak en rol om jou verantwoordelijk te maken voor je eigen leven, en dat je zelf doelen stelt die voor jou haalbaar zijn. Niet voor mij dus, maar voor jou, want het is jouw leven. Daar zit mijn uitdaging in het coachen. Niet te veel de helper zijn, maar juist de coach.

Ik hou van leuke dingen doen. Lekker wandelen in de bossen, op het strand, fietsen en ondernemen met mijn gezin. Mijn leefstijl is meestal wel gezond. Hoewel het altijd beter kan. Groente eten, genoeg slapen en relaxen zonder stress, ook dit zijn voor mij uitdagingen waar ik (soms dagelijks) zelf ook mee worstel. Zo ben ik ook niet de perfecte leefstijlcoach. Voor mij is de uitdaging om op gewicht te blijven, in plaats van af te vallen. Ik kan niet alles eten omdat ik lactose intolerant ben. Dit betekent dat ik geen koemelk kan eten / drinken want daar reageren mijn darmen op. Ik heb al menig etiket gelezen voordat het artikel in mijn boodschappenmandje verdween.