Het heeft even geduurd, maar het is alweer een maand geleden dat ik mijn allereerste obstacle run gelopen heb. Ik gun jullie een kijkje in deze obstacle run, omdat ik al eerder schreef over de (trainings)weg ernaar toe.

Vlak voor de obstacle run (OR) was het warm, heel warm. Ik heb donderdagavond nog 5 kilometer hard gelopen, achter elkaar! En dat ging goed, maar wat ik had het heet. Ik had er dus wel vertrouwen in dat ik het grootste gedeelte van de OR zou gaan hardlopen.

Zaterdag 2 juni was het dan eindelijk zover. En warm was het niet meer. Het miezerde en was slechts een graad of 14. Dat werd dus maar mijn wintersportkleding tevoorschijn toveren. Na veel wikken en wegen werd het een thermoshirt en tshirt er overheen. En dat bleek een goede keuze. Ik heb het niet koud gehad, en ook niet te heet.

Door dit slechte weer had ik helaas geen fans langs de lijn. Mijn vriend, kinderen en andere familie, bleven allemaal thuis. Het werd dus echt een uitdaging voor mezelf. En op sommige momenten was het ook wel een uitdaging. Maar gelukkig zijn er dan hele aardige mannen die je over een obstakel heen brengen door je een opstapje te geven. En natuurlijk is de allereerste keer in een sloot stappen smerig. Toen dacht ik echt: Waarom wilde ik dit? Maar gelukkig voelde het water warm aan en viel het eigenlijk wel mee. Het was jammer dat veel onderdelen glibberig waren en daarom veel moeilijker, maar ik heb ze bijna allemaal gedaan. En het leuke was: Ik heb ook gewoon alles hardgelopen. Het viel me ontzettend mee!

Met een recordtijd van 1.20 uur ben ik dan ook reuze trots.

En heb ik nu de smaak te pakken? Staat de volgende OR alweer op de agenda? Daarin moet ik je teleurstellen. Ik vond het wel heel erg leuk en ben ook trots dat ik het gedaan heb, maar mocht ik het nog een keer gaan doen, dan wil ik wel een sportmaatje hebben. En die heb ik nu nog niet gevonden dus de agenda staat nog leeg.

Het hardlopen heb ik nog wel 1x gedaan, en wil ik wel af en toe

blijven doen om wel in hardloopconditie te blijven. En ik ga nu weer 2x per week sporten ipv 3x. Geeft mij weer wat tijd om andere leuke dingen te doen.

Dat brengt mij op de vraag: hoe is het jou vergaan als je je doel bereikt hebt?