Hoera, hier is dan mijn allereerste blog op Karstenlifestylecoaching.nl! In deze blog ga ik in op mijn persoonlijke doel, namelijk het uitvoeren van mijn allereerste obstacle run die plaatsvindt op zaterdag 2 juni. Jawel, dat is al over 2,5 week!

Ik ga mij dus vrijwillig onderwerpen aan 8 kilometer hardlopen en 20 obstakels trotseren. Voor de lol ook nog! Waarom? Wat bezielt mij? Eh… vorig jaar heb ik deze obstacle run van een afstandje bekeken en toen leek het mij wel geinig. Ik was het eerlijk gezegd wat vergeten, maar toen ik in maart een advertentie voorbij zag komen, wist ik het weer. En ik werd enthousiast. Eindelijk een doel om naar te trainen, in plaats van twee keer in de week naar de sportschool voor nou ja… ontspanning, wel merken dat je in kracht en conditie toeneemt, maar verder… ja, verder eigenlijk niks. Ik ben gelukkig geprezen met een (tamelijk) gezond en fit lichaam. Ik sport niet om af te vallen, ik sport omdat ik daar blij van wordt. Even ontspannen en dat lekkere gevoel als je geweest bent. Mijn lichaam heeft me vroeger wel eens in de steek gelaten hoor. Een hersenschudding, twee zwangerschappen en last van mijn bekken… dat gevoel dat je wel wilt bewegen en sporten, maar dat je lijf zegt het is genoeg zo, dat is niks voor mij. Maar gelukkig waren het fasen en is het nu dus een tamelijk fit en gezond lichaam.

Dus… ik had eindelijk een doel om de CrossToTheMaxx lessen (soort van crossfit) te volgen in mijn sportschool. Maar verder, ga ik dit nu helemaal alleen doen??? Ik vroeg wat om mij heen, maar helaas, niemand die ik kon verleiden om ook mee te doen. Zal ik dan ook maar afhaken vroeg ik mij nog af? Nee joh, gewoon doen zei mijn omgeving. We komen je wel aanmoedigen. Dat geeft de burger moed. En ik heb mij dus vrij snel ingeschreven. In gedachten dat ik dan eindelijk een doel had om te trainen: namelijk 20 obstakels overwinnen en 8 kilometer (hard)lopen.

Na het inschrijven volgt dan nu het trainen. Ik ging nu zeker weten twee keer in de week naar de sportschool met dit in mijn achterhoofd. Ik baalde van de griep die ik in maart opliep waardoor ik twee weken niet kon sporten. En baalde als mijn baby heel veel mama-behoefte had en ik hem soms huilend achterliet. Maar ik bleef trouw gaan. Ik wilde zelfs drie keer per week gaan sporten en organiseerde Outdoor training.

Maar de sportschool lessen zijn toch vooral gericht op kracht, en de conditionele oefeningen zijn burpees, roeien of fietsen of zo, maar hardlopen zit er niet bij. Ik realiseerde mij dit eigenlijk pas eind april. Oeps… nog maar 6 weken en dan straks wel 8 kilometer hardlopen (afgewisseld met 20 obstakels, dat dan weer wel). Gaat dit mij nog steeds lukken? Ik ben het hardlopen gaan oppakken. En o, wat viel dat tegen! Dacht ik dat ik al super veel had gelopen, bleek ik nog maar 10 minuten te rennen en was ik al vrij moe…

Maar, doorzetter als ik ben… zelfs tijdens onze vakantie in Kreta gingen de hardloopschoenen mee en heb ik ze ook aangetrokken. Nu 2,5 week voor de obstacle run kan ik gelukkig al wel een eindje lopen. Een half uur hardlopen lukt mij! Yahoe, wat ben ik trots op mezelf.

Daarnaast vermaak ik mij in de speeltuin samen met mijn twee kinderen. Zij spelen, en ik trek mezelf op aan de stangen. En ook dat gaat daardoor steeds makkelijker. Zo cool om te merken dat je vooruitgang boekt en je elke keer een stukje hogerop kan komen tijdens de pull-up.

Kortom, ik denk dat ik best goed bezig ben met de voorbereiding voor mijn eigen persoonlijke doel: het doorstaan de 8 kilometer obstacle run.

Mijn vraag aan jou: Wat is jouw doel en waarom? En hoe vergaat het jou om dit doel te bereiken?

 

 

Geef een reactie